Om föreningen

Lägenhetsfördelning | Hemförsäkring | Sopsortering | Reparationsfond | Gästparkering | Medlemsförmåner | TV | Bredband | Ventilationsfläkt | Förvaring | Vattenskador | Föreningslokalen

Styrelsen 2024-2025
Britt Storm
Katharina Jansson
Bo Djärf
Håkan Rahm
Johnny Samuelsson
Tobias Axenborg
Anne Vättö

Valberedning 2024-2025
Jill Isebark
Björn Andersson

Föreningen
Brf Vinkremlan ligger i Solbacka i utkanten av Norrtälje med adresserna Planetvägen 95-135. Föreningen har 79 bostadsrätter i form av lägenheter och radhus som byggdes 1986 och har en total boendeyta om 6073 kvm. Lägenhetshusen är i 2 plan och inrymmer 4 lägenheter/hus.

Föreningen upplåter med hyresrätt 36 garageplatser och arrenderar ut 58 parkeringsplatser, de flesta har el, men det finns några få utan motorvärmaruttag. Vi har kösystem till garage och parkeringsplatser.

Närområdet
I närområdet finns affärer, förskolor, skolor, motionsspår och naturreservat. Via Grind och gång- och cykelvägen längs Norrtäljeviken cyklar du ner till centrum på ca 10 minuter. Vid Solbackastugan som ligger inom gångavstånd finns busshållplats för stadsbuss 658 som på några minuter tar dig till Norrtälje busstation.

Facebook
Gilla och följ Brf Vinkremlan på Facebook för att inte missa någon ny information eller några nya inlägg! Länkar till alla nya inlägg på hemsidan publiceras även på föreningens Facebook-sida! Följ denna länk för att komma till rätt sida på Facebook! https://www.facebook.com/vinkremlan/ 

Observera att det även finns en s.k. inofficiell sida på Facebook med samma namn. Detta är alltså enbart en sida som Facebook skapat automatiskt och är inte en sida som är kopplad till eller redigeras av Brf Vinkremlan.   

Lägenhetsfördelning
4 st. 1 rum och kök (46,4 kvm)
20 st. 2 rum och kök (61,6 kvm)
22 st. 3 rum och kök (72,9 kvm)
14 st. 3,5 rum och kök (88 kvm)
19 st. Radhuslägenheter (95,8 kvm)

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad. I fastighetsförsäkringen ingår skadedjursbekämpning. Kontakta alltid styrelsen om du får problem med t.ex. myror eller bålgetingar så ser vi till att du får hjälp.

Hemförsäkring med bostadsrättstillägg
En vanlig hemförsäkring gäller all lös egendom. Den gäller däremot inte ”byggnaden”, d.v.s. golv och väggar. När du bor i bostadsrätt behöver du därför ett bostadsrättstillägg, som också kan kallas en hemförsäkring för bostadsrätt. Risken är annars stor att du får en högst begränsad ersättning vid en omfattande vattenskada eller brand.

Sopsortering
Vi har sopsortering i vår förening. I våra sophus har vi kärl för kartong, plats, glas, metall, tidningar, matavfall, restavfall och mindre farligt avfall. Ju bättre och ju mer noggranna vi är med sopsorteringen desto billigare blir vår sophämtning! Var alltid noga med att skölja ur och platta till förpackningar. Sortera wellpapp i de stora lådorna utanför soprummen. 

Fr.o.m. maj 2024 hanteras hämtning av vårt återvinningsavfall av Återvinningskonsulten. Rest- och matavfall sköts som tidigare av Norrtälje kommun.

Wellpapp är limmat papper och går inte att återvinna om du lägger dem tillsammans med pappersförpackningar. Wellpapp kan exempelvis vara äggkartonger, IKEA-kartonger, banankartonger, postorderlådor etc. Det finns information inne i soprummen om hur du ska gå tillväga. Det som vi inte sorterar inne i soprummen måste du själv köra till Görla Återvinningscentral.

Det är mycket viktigt att alla sorterar sina sopor korrekt och ser till att platta till förpackningar så gott det går. Detta ger oss ”billigare” renhållningsavgift (eftersom vi då behöver ”hyra” färre kärl) , vi slipper höja avgifterna p.g.a. för dyr sophämtning, samt är det bra för vår miljö. Tack för att ni bidrar!

Nyplantering
Vid nyplantering av buskar eller häckar rekommenderar styrelsen att inte välja buskar med bär som färgar, t.ex. Aronia. Detta med anledning av att bär med starkt färgpigment kan vara väldigt svårt att få bort om de t.ex. färgar fasader eller dyl.

Reparationsfond
På din månadsavi kan du se hur stor din inre reparationsfond är för närvarande. Inre reparationsfonden är som den låter, till för den
inre delen av din lägenhet. Till exempel tapeter, målarfärg, golv, nya vitvaror, renovering av badrum etc. För att få utbetalt från din fond måste du ha med ett originalkvitto vilket du sedan lämnar/visar för styrelsen. Du får även fylla i en blankett med de uppgifter vi behöver för att kunna betala ut dina pengar (och även godkänna att du har rätt att ta ut pengar för det du köpt)

Gästparkering
Vi har så få parkeringar till våra gäster, observera att det därför är förbjudet att parkera egen bil eller sin firmabil på gästparkeringarna. Hantverkare kan parkera på gårdarna under arbeten med ett särskilt tillfälligt parkeringstillstånd, kontakta styrelsen så får de ett tillfälligt parkeringstillstånd.

Notera att det endast råder parkeringsförbud längs med Planetvägen, in på anslutande gator är det tillåtet att parkera.

Medlemsförmåner
Brf Vinkremlans medlemmar har 30% rabatt på all Caparolfärg, 15% rabatt på ett stort urval tapeter, 10 % rabatt på målarverktyg från Anza hos Norrtälje Färgbod. Uppge kundnummer 22594 för att få rabatten.

Norrtälje Färgbod utför även bygg, och måleriarbeten. De samarbetar med andra firmor och fungerar lite som en förmedlingspool och hjälper kunder att komma i kontakt med rätt hantverkare.

Norrtälje Färgbod (www.fargbod.se), Stora Björknäsvägen 6 i Vreta, längs med E18 mot Kapellskär, 0176-156 15

TV
Föreningens TV-leverantör Telenor kan svara på frågor om t.ex. kanalplatser och vilka kanaler du kan abonnera på via en digitalbox. Vi har ett antal kanaler som ingår i månadsavgiften, vill man ha andra eller fler måste man själv kontakta Telenor. Vårt system är analogt och det betyder att du kan se på TV i alla rum utan en digitalbox. Detta är en extra service till oss som bostadsrättsförening, eftersom det analoga nätet faktiskt är släckt. Felanmälan samt nybeställningar görs direkt till Telenor 020-222 222.

Bredband
Lägenheterna i föreningen är fiberanslutna och varje medlem väljer själv leverantör av sitt bredband. Om man inte gör detta kostar det naturligtvis inget. På Bredbandswebben kan du se vilka leverantörer och hastigheter som är möjliga.

Bredbandskonverterare och strömadapter
Strömadaptern som är till bredbandskonvertern går endast på 5 volt! Om säljaren glömt lämna den och du vill köpa en ny är det väldigt viktigt att du köper en med rätt strömstyrka, alltså 5 volt, annars bränns konverteraren. Om detta sker får du själv betala (ca 2 000 kr plus arbetskostnad). Adapter kan köpas/beställas på t.ex. Lindgrens Radio & TV och Elgiganten. Observera att allt som rör bredbandet och utrustning såsom mediekonverteraren ingår i varje medlems underhållsplikt. Om något inte fungerar eller går sönder är det alltid du som medlem som står för dessa kostnader.

Ventilationsfläktarna
Den invändiga filtren till ventilationsfläktarna (i köket) bör enligt rekommendation från tillverkaren bytas en gång per år. Vi kommer ut med information då det är dags. Under tiden sköter den enskilde medlemmen de invändiga filtren genom att dammsuga dem rena från eventuellt smuts och damm, samt kontinuerligt göra rent det yttre filtret som sitter ovanför spisen. Det yttre filtret går utmärkt att diska i diskmaskin. Det underhållet ingår i underhållsplikten i lägenheten.

Förvaring av prylar
I trapphuset får endast barnvagnar som används för att dra sina hemmavarande barn i samt rullatorer förvaras. Detta är bland annat för att minska problem vid t.ex. brand eller att brand uppstår samt för att underlätta städningen.

Vattenskador
När man byggde våra hus 1986 fanns det inga krav på fuktspärr i badrum. De badrum som fortfarande är i originalskick har ingen fuktspärr. Kaklet sitter direkt på en enkel gipsskiva och bakom denna en plast och sedan isolering och yttervägg. Kakel är dessvärre ingen fuktspärr. Som lägenhetsinnehavare har man underhållsplikt av sin lägenhet och i det ingår att man ser till så att inte lägenheten drabbas av en vattenskada.

Föreningslokalen
Medlemmar i Brf Vinkremlan får hyra föreningslokalen på Planetvägen 137 för tillställningar upp till 40 personer till en kostnad av 500 kronor. Du följer ordningsreglerna och lämnar lokalen välstädad. Endast medlem över 18 år får hyra föreningslokalen. Den som hyr lokalen ska också vara närvarande i lokalen under tiden den är uthyrd. Lokalen ska vara lämnad vid en viss tid på kvällen/natten. Se separata ordningsregler du får då du hyr lokalen.

Ring eller sms:a till styrelsen på 070-813 95 51 för att boka.

Vi hoppas att du som medlem trivs i vår förening!


Denna sida är senast uppdaterad 2024-06-16